Pitanja i odgovori

Ugradnja trepavica i način održavanja istih

Glavna podjela ekstenzija je na klasične ekstenzije koje se postavljaju kao jedna umjetna trepavica na jednu vašu trepavicu te 3D trepavice, novije generacije koje su vrlo tanke, napravljene od svile ili nerca i postavljaju se 3 na 1 vašu trepavicu. Ekstenzije trepavica mogu biti sintetičke, svilene ili tzv. mink ekstenzije. Dostupne su u veličinama od 6 mm do 17 mm. Sintetičke ekstenzije nisu baš dobre jer zbog svoje težine mogu oštetiti vaše prirodne trepavice. Odabir ispravnih ekstenzija ovisit će o vašim prirodnim.

Kako njegovati ugrađene umjetne trepavice?

Održavanje trepavica ovisi o ljepilu koje vam je stručna osoba koristila u procesu lijepljenja ekstenzija. Neka ljepila zahtijevaju strogo izbjegavanje uljnih odstranjivača šminke oko očiju kao i vodootpornih maskara jer dovode do preuranjenog ispadanja trepavica. O svemu se dodatno posavjetujte s tehničarkom.

Nakon postavljanja trepavica izbjegavajte vodu sljedećih 12-24 sata.

Počešljate trepavice s čistim češljićem za nanošenje maskare svaki put kad se smoče, u suprotnom kad se trepavice osuše spoje se i s vremenom ljepilo popusti, trepavica otpada i povlači sa sobom sve što je zalijepljeno na nju ostavljajući rupu u prirodnim trepavicama. trepavicama.

 Komplikacije

Ako osjetite bilo kakvo peckanje ili nelagodu (suzne oči i sl.) za vrijeme postupka, odmah upozorite vašu tehničarku. Postavljanje trepavica bi trebalo biti posve bezbolno iskustvo.

U najgorem mogućem scenariju možete dobiti alergijsku reakciju na sastojke ljepila, nakon čega ćete morati otići oftalmologu kako bi vam propisao odgovarajuće sredstvo liječenja. Ugradnja trepavica ne može uzrokovati sljepilo.

Ugradnja noktiju – postupak i dva načina ugradnje i održavanje

Postoje dva načina za postizanje trajnih umjetnih noktiju. Razlikujemo geliranje noktiju i ugradnju, tj. produljivanje dužine nokta.

Iako ih mnogi smatraju jednakim postupkom, ugradnja i geliranje noktiju ipak nisu posve jednak pojam. Geliranje noktiju funkcionira tako da se na nokat nanosi gel materijal, a zatim se on suši pod UV lampom.

Kod geliranja, materijal (gel) se nanosi direktno na postojeće nokte uz prethodno matiranje ploče nokta, a tvori glatku površinu kada oni su gotovi. Geliranje zapravo ne produljuje nokte već se stvara gornji sloj kojeg možemo ukrašavati, a ostat će sjajan i lijep nekoliko tjedana.

Sam gel na noktima može se lakirati u boju u koju želimo te traje 3-4 tjedna ili dok nokat ispod gela ne izraste, a sam gel je onda potrebno obnoviti novim tretmanom.

Detaljnije informacije o geliranju noktiju pročitajte ovdje:

Ugradnja noktiju odvija se uz pomoć “tipsa”, posebnih umetaka koji produljuju prirodan nokat i pričvršćuju se ljepilom. Nakon što su se tipse zalijepile, nastavlja se s nanošenjem gela kako bi se napravila glatka površina za uređivanje.Umjesto tipsi, kod produljivanja dužine nokta mogu se koristiti i tzv. naljepnice koje se nakon što nokat (gel) očvrsne skidaju. Ovako produljeni nokti također mogu trajati otprilike 3-4 tjedna nakon koji je potrebno ponovno otići u salon ljepote za uklanjanje noktiju ili obnovu.

JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA

Japanska metoda iscrtavanje obrva, poznata i kao microblading, daje predivan prirodan izgled svima kojima su obrve pretanke ili nedovoljno guste jer se svaka dlačica, pojedinačno, ručno “crta” i to upravo tamo gdje nedostaje prirodna. Prednost ovog tretmana je i njegova postojanost i trajnost – čak i na plaži, u teretani ili u sauni. Može trajati od jedne do dvije godine, a ponajviše ovisi o vašem stilu života (npr. kupanje u bazenu, sunčanje, solarij, kozmetika) ali i o tipu kože.

Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom:

1. Probno crtanje

Nakon inicijalnog dogovora o željenom izgledu, kozmetičarka olovkom iscrtava probnu formu obrva kako bi se kreirao idealan oblik za vaš oblik lica. Simetrija obrva se izračunava aparatom u stanju mirovanja. Zatim se, prema boji vašeg tena i prirodnoj nijansi obrva miješa boja. Cijeli postupak traje oko sat vremena, s tim da samo nanošenje pigmenta traje vrlo kratko, a najviše se vremena posvećuje upravo probnom crtanju oblika.

2. Crtanje pigmentima

Microblading tehnika nije jako bolna, osjećaj je sličan čupanju obrva ali se na kožu, prije postupka, ako ste jako osjetljivi može nanijeti topička anestezija. Obrve se iscrtavaju instrumentom nalik nožiću koji na sebi ima sitne iglice. Nožić se umače u hipoalergenu i testiranu mineralnu boju a unos pigmenta u kožu mora biti vrlo plitak, tako da ne bi smjelo biti ni krvarenja niti natečenosti. Nakon iscrtavanja, cijele se obrve premažu bojom koja djeluje 15 minuta. Po potrebi, nanosi se novi sloj boje. Vrlo je malo ljudi osjetljivo ili alergično na boju ali ako imate hiperosjetljivu kožu, popričajte s kozmetičarkom. Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste, i puno tamnije od finalnog rezultata. Konačni rezultat vidljiv je nakon tjedan dana, možete očekivati 20-30 posto smanjenja intenziteta boje, gustoće i debljine. 

3.Njega nakon tretmana

Nakon samog tretmana potrebno je obrve parti sapunom i vodom te njegovati posebnom kremom, 2-3 puta dnevno (ovisno o tipu kože) sljedećih tjedan dana. Prvih tjedan do deset dana ne preporučuje se sunčanje, kupanje, solarij, sauna. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje četvrtog a završava se sedmog dana od tretmana. Nakon tri do četiri tjedna, po potrebi, radi se prva korekcija. Preporučuje se obaviti dvije do tri korekcije unutar šest mjeseci, dok će kod problematične, masne ili seboreične kože osvježavanje boje biti potrebno raditi nešto češće.

PRESOTERAPIJA ILI LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je postupak kojim tijelo vraćamo u ravnotežu i potičemo izmjenu tvari u organizmu.
Limfu možemo potaknuti uz jedinstvenu tehniku ručne masaže ili uz pomoć aparativne limfne drenaže koju još nazivamo – presoterapija. Ona je jednostavna, brza i sigurna. Ova terapija je medicinsko- kozmetički tretman koji osim što potiče brži rad metabolizma, razgrađuje celulit, poboljšava
prokrvljenost tkiva ujedno utječe i na smanjenje obujma. Izuzetno je djelotvorna kod tvrdokornih masnih naslaga i celulita jer izbacuje višak tekućine u tkivu što omogućuje bolji dotok krvi i kisika te bržu i bolju
lipolizu.

Tretman presoterapije-limfne drenaže se odvija bez nanošenja ulja ili krema, dakle na čistoj koži, izvodi se aparatom uz pomoć rukava/nogavice koji se pune zrakom u programiranim vremenskim intervalima.
Upuhivanjem zraka se stvara pritisak na određene dijelove tijela, a međustanična tekućina koja se taložila se tada potiskuje natrag u krvotok.
Uz pomoć mehaničke limfne drenaže smanjuje se opseg bokova i trbuha, te se stvara ravnoteža protoka hranjivih tvari i kisika. Smanjuje se mogućnost nastanka upale vena i poboljšava se cirkulacija, smanjuje
se otok nogu, razgrađuje se celulit, učvršćuje se i zateže koža, a svojim djelovanjem na autoimuni živčani
sustav uklanjanja stresa.

Limfna drenaža se izvodi jednom do tri puta tjedno ovisno o problemu koji tretiramo, a preporuča se ženama i muškarcima koji rade na oblikovanju tijela, a žele još bolje rezultate, također ukoliko imate problema sa lošom cirkulacijom, venama, celulitom, otečenim i umornim nogama posebno ako ste stalno pod stresom, previše sjedite i malo se krećete vi ste idealan kandidat za ovu vrstu tretmana.

Rezervirajte svoj termin!
Adivas salon 2024. Sva prava pridržana izrada: dzDesign