Pramenovi i izbjeljivanje

Oduvijek su se isticali kao jedan od najpopularnijih trendova u svijetu frizura.

U ponudi imamo balayage, table hair painting, babyhighlights, ombre, sombre, hand hair painting te sve tehnike prateće trendovima.

Više o navedenim tehnika može pročitati u nastavku.

Što je balayage?

Kad kosa postane platno: francuski stručnjaci za kosu odavno su svladali tu tehniku bojenja u kojoj se kosa slobodno boji četkom. Dolazi od francuskog glagola „balayer“ što znači mesti ili četkati, a upravo se ti pokreti koriste za bojenje pramenova.
Umjesto odvajanja pramenova kao u uobičajenoj metodi bojenja gdje se pramen boji od vlasišta do vrhova i omota u foliju, ovdje se pramenovi kose drže labavo u jednoj ruci i boje kretnjom sličnom metenju. Time se stvaraju mješavine boja raznih intenziteta što stvara živahan izgled. Kosa kod vlasišta ne boji se u tehnici balayage, nego se boja nanosi na dužinu i vrhove kose, točnije na dio kose koji uokviruje lice. Mogu se postići prekrasni efekti i naglasiti konture. Prijelaz između obojenih pramenova nježan je i blag, tako da rezultat izgleda posve prirodno – i uvijek savršeno prilagođen osobi. Profinjeni ili naglašeni kontrasti u kosi stvaraju se selektivnim nanošenjem ili četkanjem boje ili boja, vizualno povećavajući ili smanjujući volumen prema željama i tipu kose. Igra boja na svjetlu i tamne nijanse stvaraju privlačan efekt kontura. Ovaj trend naglašava crte lica kao i šminka. Područja koja želite naglasiti, poput jagodica obraza, naglašavaju se svjetlijom bojom u toj razini. S druge strane, tamnija područja na kosi mogu se vješto nanijeti za vizualno sužavanje lica ili glave. Lice se može učinkovito modelirati i usavršiti putem namjernog bojenja određenih pramenova.Od postepene pixie frizure do ravnog boba ili kovrčave duge kose – u pravilu tehnika balayage dobro pristaje svim frizurama. To je zato što tehnika slobodnog bojenja dopušta da se pramenovi oboje individualno prema frizuri i teksturi kose. Međutim, najimpresivniji se efekt postiže u dugoj kosi. Što je kosa duža (preporuka: barem do ramena), to se obojeni pramenovi mogu kreativnije postaviti u frizuri. Usto, kretnja duge i raspuštene kose stvara profinjenu i živahnu igru boja.

Table Hair Painting je najnoviji svjetski trend bojanja kose na stolu .
Ova inovativna tehnika omogućuje da postignete poseban i jedinstven efekt pramenova s mekanim i postepenim prijelazima koji izgledaju vrlo prirodno i sofisticirano te daju kosi dubinu i volumen. Prednosti Table Hair Paintinga: multidimenzionalnost i prelijevanje tonova, izbor visine tona posvjetljivanja, moderan i trendi izgled, jedinstveni efekt u kosi, zdravo za kosu -“kosa diše”.

Babylights su najnovija tehnika za naglašavanje kose koja koristi foliju ili balayage (ručno slikanje) kako bi se stvorio prekrasan prirodni izgled. Tanji dijelovi kose su istaknuti stvarajući suptilno svjetliji i vrlo prirodan izgled. Potrebno je mnogo strpljenja i pozornosti kako bi dobili babilvice babylights baš kako treba. Babylights se može raditi po cijeloj glavi ili samo uokviriti vaše lice ili pak dodati svjetlinu samo tamo gdje želite. Učinak je zamišljen da bude suptilan i prirodan.

Ombré je tehnika bojenja s jasnim prijelazom: taman izrast ili dužina kose, ovisno gdje počinje prijelaz u drugu boju, i svjetliji vrhovi. Ako svijetla kosa počinje kod vlasišta i prijelazi u tamniju nijansu – obično pola-pola – to se naziva dvobojnom kosom. Za razliku od balayagea, kod ombréa i dvobojne kose ne boje se pramenovi. Bojenje se nanosi od razine uha ili niže i pokriva sve vrhove. Time se stvara očaravajući izgled. Kod ombréa i dvobojne kose dvije se boje jasno razlikuju, a kod balayagea imamo svjetlije i tamne pramenove koji stvaraju prirodan izgled.

Sombre je jedan mekaniji ombre, gdje su kontrasti smanjeni da bi se dobio što
prirodniji izgled kose. Ova varijacija ombre odgovarat će hladnijim danima gdje će tonovi biti mnogo topliji i nježniji (umjesto dosadašnjih jako svijetlih).Odgovarat će damama koje nisu spremne na velike promjene, damama kojim je kosa nakon ljeta previše posvijetlila na suncu, a željne su vratiti svojoj kosi toplinu, a opet laganu i prirodnu promjenu.

Hand hair painting je tehnika naglašavanja kose koja uključuje korištenje ruku kako biste dobili prirodne izglede, zbog čega se ponekad naziva i slikanje dlana. Za razliku od balayage-a, ne postoje stroga pravila o tome gdje bi se trebalo istaknuti. Boja kose je obojana na kolorističke dlanove (rukavice), a zatim se proširila na vaše pramenove u većim dijelovima, ostavljajući vas s mekim naglašenjima koja se prirodno stapaju u kosu bez rizika razgraničenja.

Rezervirajte svoj termin!
Adivas salon 2024. Sva prava pridržana izrada: dzDesign